Andreas Jakopsohn . com

2017-10-30
19:50:00

15/30 Dagars utmaning

Idag är vi halvvägs. YEY! det här går snabbt också. Vi påbörjade dagen med en lång lång skogspromenad. Ni vet så där långt så man tänker, "Kom ihåg de där två stenarna vid det där trädet så hittar du hem sen" 
Det blev ca 1 mil och det var inte alls svårt att hitta hem. 
Kan också tillägga att Oscar den lille vetegrisen var så lycklig så. 
 
Jag har dessutom passerat den magiska gränsen nu. 90 kg.
Det är fan underbart! Detta är ren och skär lycka och skryt! 
 
 
 
 
Under dagen och kvällen fortsatte jag min kreativa bana och målade på min kyrka. Jag är lite orolig för att den kommer bli för mörk och att jag måste måla den lite ljusare. Men det får vi se när den är helt färdig. 
(första bilden är "före") Riktigt fult med guldstänk och svammel. Jag vill skapa en kyrka i naturtrogna färger så att den ser ut som en miniatyr. 
 
  
 
 
 
Vi har även varit kreativa i vardagsrummet. Vi slängde ihop en hylla bakom soffan med spillbitar vi hittade på gården. Färgen hade vi också sedan innan. Lite möbeltassar för att förhindra att den skrapar soffan och väggen. 
Jag blev mycket nöjd! 
(före och efter) 
 
 
 
Detta får avsluta dagens bantarblogg... Hatar egentligen ordet banta... BANTA... BAN TA. varför heter det så ? 
vad betyder egentligen det ordet? 
 
JO det ska jag tala om.. Eller det ska Wikipedia tala om! 
 
"Ordet har sitt ursprung från en man vid namn William Banting.[1] Han levde 1797-1878 i London och hade stora problem med sin övervikt. När han pensionerades slutade han äta socker och stärkelserik mat; detta ledde till att han gick ner i vikt. Han gav senare ut en bok som hette Letter on Corpulence Addressed to the Public där han presenterade sin metod, the Banting method, som senare kom att användas som ett verb med betydelsen att minska sin vikt."
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: